Uw winkelwagen is leeg, maar dat hoeft niet zo te blijven...
-
+
HOOGGELEGEN KOFFIE – KOFFIE GEPLANT OP HOOGTE
Hooggelegen koffie, dat wil zeggen koffie geteeld op een hoogte tussen 900 en 1500 meter boven zeeniveau, wordt gezien als een fijnere koffie. Deze koffiesoorten hebben vaak een meer genuanceerd en bloemig karakter, wat veel koffieliefhebbers waarderen. In het Engels wordt hooggelegen koffie soms aangeduid als Strictly High Grown.
Hooggelegen koffie vereist extra inspanning voor het transport van apparatuur en koffiebonen. Door de tragere groeisnelheid zijn er ook minder oogsten per jaar dan bij traditioneel geteelde koffie. Waar je uiteindelijk voor betaalt, is de beroemde en hoog gewaardeerde volle smaak.
Een langere groeiperiode zorgt ervoor dat de koffiebonen meer smaak opnemen en een hoger voedingsgehalte krijgen. Door de koffieplantages op grotere hoogte te plaatsen, wordt de ontwikkeling van de bonen verlengd, waardoor ze meer voedingsstoffen kunnen opnemen. Met de juiste kennis resulteert dit in iets dat echt opvalt ten opzichte van normale koffie, met een hogere zuurgraad, meer aroma en een vollere smaak.