Koffiepressen hebben veel namen...
Internationaal staat koffie uit een koffiepers bekend onder verschillende namen: french press (VS), cafetière (VK en Nederland), cafetière à piston (Frankrijk), coffee plunger (Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika).
Voor de beste koffie uit je koffiepers raden we aan een koffiemolen te gebruiken ingesteld op grof malen. Als de maling te fijn is, wordt het moeilijk om de koffie te persen – dus liever iets te grof dan te fijn. Het is het beste als je de koffiebonen direct in de koffiepers maalt. Daarna voeg je water toe van 90–96 graden, laat het een paar minuten trekken en serveer je de koffie! Met de juiste verhouding koffie en water smaakt je koffie elke keer weer heerlijk, en is de kans op fouten minimaal.
Wij raden vooral Arvid Nordquist Classic Franskrost en Kahls Kaffe Caffe Inferno aan als koffiebonen voor in de koffiepers.
Heb je geen koffiemolen? Dan zijn Zoégas Presso en Arvid Nordquist Franskrost goede keuzes. Deze koffie is grof gemalen en perfect voor je koffiepers.
Een koffiepers is ook een duurzame keuze – er zijn geen wegwerpfilters nodig bij het zetten van koffie, je reinigt gewoon de hele pers na gebruik. Zo bespaar je op koffiefilters.
Dus, koop een koffiepers bij BeanBuddies.nl en geniet elke dag van heerlijke koffie thuis!