Lemmel-koffie werd in 2013 opgericht in Gällivare, Noord-Zweden, door Markus Lemke. Sindsdien verkoopt Lemmel zowel koffie als lifestyleproducten aan iedereen die houdt van natuur en avontuur. Lemmel wil de koffiebeleving veranderen door de oude traditie van koffiezetten boven een open vuur nieuw leven in te blazen. Lemmel-koffie is populair geworden, niet alleen bij avonturiers, maar wordt ook verkocht in cafés, restaurants en geniet men thuis als echte Lemmel-fans. Lemmel is erin geslaagd een kokkoffie te ontwikkelen die wereldwijd gewaardeerd wordt.
Wij bieden Lemmel kokkoffie aan, zowel als hele bonen als voorgemalen kokkoffie. Alle Lemmel-koffie is donker geroosterd.
Hur man gör kokkaffe ute i naturen:
Tänd en eld och koka upp vatten i en kaffepanna över elden.
Häll i mörkrostat kokkaffe i det kokande vattnet och låt det koka upp igen.
Lyft av kaffepannan från elden. Häll upp kaffet i en kopp och häll sedan tillbaka det i pannan igen. Upprepa detta några gånger för att blanda väl.
Låt kaffesumpen sjunka till botten av pannan innan du serverar.
Servera kaffet i en snygg Lemmel kaffekopp och njut av smaken ute i naturen!
Ju längre bort från civilisationen du är, desto bättre smakar kaffet – det är en del av magin med kokkaffe.